Actualitate

FOTO - Picnic printre “munţi” de gunoaie, în Făget

Unii clujeni care au petrecut, ieri, la „iarbă verde” la clasicul grătar, în zona Făget, s-au aşezat printre mormane de gunoaie, lăsate în urmă tot de cei care au ieşit la picnic sau de cei care şi-au adus deşeurile de acasă şi le-au aruncat în Făget.

„Civilizaţia” şi „curăţenia” sunt doi termeni abstracţi şi neînţeleşi de unii clujeni care ies la picnic la sfârşit de săptămână sau în alte zile libere, dar şi de cei care nu au învăţat încă unde să arunce gunoaiele. Mai grav este însă că există şi persoane care nu sunt deranjate de “munţii” de gunoaie. Nu doar că nu îi deranjează, ci îşi aşează locul de picnic la doar câţiva metri de zona plină de deşeuri. Câţiva clujeni au ieşit ieri la „iarbă verde” în Făget şi s-au aşezat tocmai lângă unele grămezi de gunoaie. Un clujean a postat pe Facebook câteva fotografii, realizate, ieri, în Făget. Se poate observa clar cum cei ieşiţi la picnic s-au aşezat la doar câţiva metri de gunoaie. Comentariile utilizatorilor reţelei de socializare nu au întârziat să apară: “La câţi metri de gunoi îşi făceau pseudo oamenii aceia grillul? Pfui!” sau “Din păcate trăim în România şi nu cred că se va schimba ceva vreodată. Gândim fără să fie conectat creierul, ne place varietatea de culori a gunoaielor. Ar fi bine să vadă şi cei ce răspund de acest lucru, dar din păcate ei ignoră acest peisaj”.

Reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au declarat că angajaţii firmei de salubritate Rosal intervin periodic în zona Făget pentru ridicarea deşeurilor.


Reprezentanţii firmei Rosal nu au putut fi contactaţi până la momentul încheierii redactării acestei ştiri.

abonare newsletter