Actualitate

Alexandra este mai aproape de șansa ei la viață! Ajutați-o să strângă ultimii bani!

Alexandra Beretci, fetița de 13 ani diagnosticată cu sindrom West, este programată în luna octombrie pentru operația din China care ar putea-o salva. Până acum, din donațiile făcute de numeroși români, dar și străini și din campania de colectare a dopurilor de plastic s-au strâns aproape 9.000 de euro. Operația însă și costurile cu transportul se ridică la aproape 20.000 de euro.

Ea este Alexandra, fetița care vă cere în continuare ajutorul Ea este Alexandra, fetița care vă cere în continuare ajutorul

Rezultatele campaniei de colectare de dopuri de plastic pentru Alexandra, despre care Monitorul de Cluj a scris la începutul acestui an, au început să dea roade. Doar din capacele adunate, atât din România, cât și din Spania, Alexandra a primit suma de 6.600 de euro. Este o sumă mare, însă și efortul a fost pe măsură… 33 DE TONE DE CAPACE (trei tiruri pline cu dopuri).

Parinții Alexandrei au decis să o programeze pentru operația din China, care i-ar putea oferi o viață considerabil mai bună, în luna octombrie, în speranța că până atunci vor reuși, cu ajutorul oamenilor cu suflet mare și dispuși să-i ajute, să mai adune din bani pentru a se apropia de suma de care au nevoie.


Până acum Alexandra a suferit două intervenții chirurgicale pentru transplant cu celule stem în China, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Însă intervențiile trebuie făcute periodic, iar banii părinților nu sunt suficienți.

33 de tone de capace au fost strânse

Părinții fetiței au găsit o firmă de reciclare în Spania, dispusă să valorifice capacele din plastic. Pentru o tonă de capace primesc suma de 200 de euro. Cantitatea necesară pentru acoperirea costului operației este însă enormă… o sută de tone. În aceste luni, cu ajutorul clujenilor și al multora din alte orașe și din străinătate s-au strâns aproape 33 de tone. “Acest lucru ne-a încurajat foarte mult…A fost uimitor să vedem câți oameni s-au mobilizat să ne ajute și dorim să le mulțumim pe acestă cale tuturor. Este un gest extraordinar pe care l-au făcut toți acești oameni pentru Alexandra. Gestul lor ne-a făcut și pe noi mult mai puternici și mai încrezători în reușită”, a povestit pentru Monitorul de Cluj Mihaela Beretci, mătușa fetiței, cea care se ocupă de colectarea dopurilor din toată Transilvania.


Clujenii care doresc să colecteze capace pentru Alexandra o pot face în continuare. “Apelăm la clujeni și la oricine vrea să ne ajute să adunăm cât mai multe dopuri de plastic – sunt binevenite orice fel de dopuri, începând de la sticle de plastic, peturi, până la dopuri de cosmetice, parfumuri, etc.”, a mai spus mătușa Alexandrei.

Spectacole caritabile pentru Alexandra

Pe parcursul anului au fost organizate mai multe evenimente culturale menite să strângă bani pentru Alexandra: un concert la Sighetul-Marmatiei de unde s-a colectat suma de 836,16 € și un Bal de Dragobete, organizat de Crucea Rosie Beclean, de unde s-au strâns 146,89 €. Toate sumele donate pentru Alexandra au fost făcute publice pe site-ul special creat pentru fetiță - http://capacepentrualexandra.wordpress.com, unde veți găsi și informații despre cazul ei.


O altă parte importantă din suma strânsă până acum a fost realizată din donațiile mai multor firme sau persoane.

Părinții fetiței doresc să apeleze în continuare pe acestă cale, la toate persoanele care doresc să facă donații pentru Alexandra. Numărul de cont este deschis pe numele lui Mihai Beretci, tatăl fetiței, la OTPBANK


RON: RO80OTPV200000041033RO01

EUR: RO37OTPV200000041033EU01


Orice sumă donată însemnă un pas spre însănătoșirea Alexandrei!

Etichete: apel umanitar
abonare newsletter