Actualitate

FOTO - Zidurile clădirilor din centru “decorate” cu mesaje anti-Roşia Montană. Nimeni nu a fost sancţionat

Clujenii care nu susţin proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană manifestă împotriva acestui demers prin cât mai multe mijloace posibile, unul dintre acestea fiind inscripţiile de pe zidurile clădirilor din centru.

Pe toate străzile din zona centrală a oraşului există mesaje insripţionate pe ziduri, precum: Pontaur, Tăcerea e de Aur sau Salvaţi Roşia Montană. De ani buni, clădirile din Cluj-Napoca sunt “decorate” cu astfel de mesaje, dar nimeni nu ia nicio măsură pentru amendarea celor care murdăresc spaţiul public. Primăria spune că proprietarii clădirilor “mâzgălite” trebuie să le cureţe. “Curăţarea pereţilor revine în sarcina proprietarului imobilului”, au declarat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

În plus, nu a fost prins niciunul dintre cei care au postat pe zidurile mesajele respective. “Nu a fost identificată nici o persoană care a inscripţionat pe pereţii clădirilor astfel de mesaje. În cazul în care inspectorii Primăriei constată că o persoană a săvârşit astfel de fapte, aceasta este predată Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca”, au mai spus reprezentanţii Primăriei.


În ultimele zile, în centrul Clujului, dar şi în Capitală au fost organizate mitinguri faţă de proiectul minier de la Roşia Montană. În două zile de proteste, câteva mii de persoane s-au adunat în centrul oraşului şi au purtat pancarte inscripţionate cu mesaje „Roşia Montană nu este de vânzare”, „Guvernul trădării a pus capăt răbdării”, „România nu este de vânzare”, „Vlad Ţepeş, aveţi clienţi”, „Trei guverne-au încercat însă noi nu i-am lăsat”, „Parlamanentari, nu înstrăinaţi ce nu vă aparţine”, „Avize ilegale de la ministere penale”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter