Actualitate

ALEXANDRU ARŞINEL, VESTE BUNĂ după OPERAŢIA de TRANSPLANT de RINICHI

Actorul Alexandru Arşinel, care a fost supus, în urmă cu o săptămână, unui transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, va mai rămâne internat trei sau patru zile, evoluţia sa post-operatorie fiind foarte bună.

sursa foto: agenda.ro sursa foto: agenda.ro

Şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca, Mihai Lucan, a declarat,  joi, că Alexandru Arşinel va mai rămâne internat la institutul clujean "trei sau patru zile".

"Îl mai ţinem sub supraveghere. Probele sunt normale, toate funcţiile sunt normale. Evoluţia post-operatorie este foarte bună, mai bună ca la un pacient de 20 de ani", a spus Lucan, citat de Mediafax.


Actorul Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti, a suferit, în urmă cu o săptămână, un transplant de rinichi la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Vinerea trecută, directorul Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, prof. dr. Mihai Lucan, declara că Alexandru Arşinel este a treia persoană din România în vârstă de peste 70 de ani care a suferit un transplant de rinichi, precizând că donatorul este un tânăr de 23 de ani care s-a spânzurat.


Lucan spunea că intervenţia chirurgicală nu a fost una uşoară, Alexandru Arşinel având 71 de ani şi peste 150 de kilograme. "(...) a fost pe lista de aşteptare, am făcut această operaţie pentru că domnul Arşinel reprezintă o valoare foarte importantă, iar vârsta biologică a permis transplantul", afirma Lucan.

Potrivit acestuia, Alexandru Arşinel este cel de-al treilea pacient din România cu vârsta de peste 70 de ani care a suferit un transplant de rinichi, primul caz înregistrându-se în urmă cu 15 ani, la un bărbat de 80 de ani, iar al doilea, în urmă cu trei luni.


El preciza că intervenţia chirurgicală a fost realizată de o echipă de şapte medici şi a durat peste trei ore, iar pacientul "nu a trecut prin dializă".

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter