Actualitate

Continentalul, cumpărat de un clujean cu 5 mil. €. Reamenajarea costă încă 7 mil. €.

Omul de afaceri Ioan Bene, a cumpărat Hotelul Continental cu 5 milioane de euro şi vrea să transforme clădirea într-un hotel de cinci stele „injectând” încă 7 milioane de euro.

O cafenea, o parcare subterană şi mai multe săli de conferinţe se află pe lista cu îmbunătăţiri pe care afaceristul vrea să le facă.

Continentalul a fost vândut pentru suma de 5 milioane de euro de către Societatea Expert Insolvenţă SPRL,  lichidator judiciar al SC Ardeleana Alba Iulia, fosta proprietară, după ce firma deţinută de Ioan Bene, Napocamin SRL Cluj-Napoca, a depus singura ofertă de cumpărare.


Clădire istorică, emblemă a Clujului interbelic, hotelul Continental a fost preluat de S.C. Ardeleana S.A. în anul 2005 de la compania Continental Hotels, însă de atunci clădirea nu a primit nicio funcţiune, fiind oarecum abandonată. În perioada de boom economic clădirea a fost evaluată de experţi imobilari la 14 milioane de euro. Imobilul are aproximativ 7.200 mp  şi este compusă din parter şi trei etaje.

Clădirea a fost construită la sfârşitul secolului al XIX-a şi a purtat, iniţial, numele "New York". Hotelul, a făcut parte din lanţul "Continental” şi este revendicată de Colegiul Reformat din Debreţin şi de Eparhia Reformată din Ardeal.

abonare newsletter