Actualitate

Prognoza meteo până pe 8 septembrie: Vreme în răcire în Transilvania, la mare şi la munte

Meteorologii prognozează, pentru următoarele două săptămâni, o răcire a vremii în majoritatea zonelor ţării, iar maximele termice nu vor mai depăşi 25 de grade Celsius, începând din 29 august până pe 8 septembrie.

Prognoza meteo pentru Transilvania

Conform prognozei ANM, în regiunea Transilvaniei, în primele două zile, regimul termic mediu diurn va fi caracterizat prin valori de aproximativ 26 de grade Celsius, după care mediile temperaturilor maxime vor avea o tendinţă de scădere treptată, până la 20 de grade pe 30 şi 31 august. Între 1 şi 8 septembrie valorile diurne vor fi de 20-22 de grade, caracterizând un regim termic uşor răcoros pentru prima decadă a lunii septembrie.

Minimele termice vor scădea de la valori medii de 14 grade înregistrate între 26 şi 29 august, până la aproximativ 8 grade Celsius în intervalul 4-8 septembrie. Ploile vor fi prezente zilnic pe tot parcursul perioadei de prognoză, dar probabilitatea pentru averse mai importante cantitativ şi pe arii extinse va fi semnificativă între 26 şi 30 august şi, din nou, pe 2 şi 3 septembrie.


Vremea la mare

Potrivit prognozei ANM, în zona Dobrogei, temperaturile maxime vor fi în scădere treptată, de la valori medii de 29 de grade Celsius, în prima zi, spre 24-25 de grade în intervalul 31 august - 8 septembrie, cu o uşoară tendinţă de creştere, cu 1-2 grade, pe 2 septembrie.

Temperaturile minime vor scădea de la valori medii de 19 grade, în intervalul 26-29 august, până la aproximativ 15 grade între 4 şi 8 septembrie. Probabilitatea de ploaie va creşte între 27 şi 30 august, când sunt de aşteptat şi intervale cu averse mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse.


Vremea la munte

La munte, temperaturile diurne se vor situa, până pe 28 august a.c., în jurul unei medii de 18 grade Celsius, apoi vor scădea spre 13-14 grade Celsius pe 31 august, valoare la care se vor menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză.

Temperaturile minime se vor situa în jurul unei valori medii de 10 grade în primele patru zile, apoi vor scădea spre 5-6 grade, după care se vor menţine la aceste valori în tot intervalul 31 august - 8 septembrie. Averse, însoţite de descărcări electrice, se vor semnala zilnic în decursul celor două săptămâni de prognoză, dar mai extinse ca arie şi mai abundente vor fi pe 26, 28 şi 29 august.

abonare newsletter