Actualitate

Liderul Partidei Romilor Cluj: "Cioabă a fost doar un activist, nicidecum rege"

Liderul Filialei Cluj a Partidei Romilor "Pro Europa", Aurel Roşianu, transmite condoleanţe familiei lui Florin Cioabă, dar spune că pentru întreaga comunitate a romilor din judeţul Cluj, Cioabă a fost "doar un activist rom/pastor, nicidecum 'rege' şi nu îl va recunoaşte niciodată ca lider al lor pe aşa-zisul 'rege' Dorin Cioabă, fiul lui Florin Cioabă".

"Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să se odihnească în pace. Regretatul Florin Cioabă a fost pentru întreaga comunitate a romilor din judeţul Cluj doar un activist rom/pastor, nicidecum 'rege'. Cioabă a fost probabil 'rege' doar pentru comunitatea romilor căldărari, care nu este atât de reprezentativă ca şi număr pentru comunitatea romă. Noi, Partida Romilor, nu dorim să intrăm în acest joc, de care se folosesc unii politicieni, nu dorim ca noi, comunitatea romă din judeţul Cluj şi nu numai, să fim masă de manevră în folosul nimănui", afirmă Aurel Roşianu, într-un comunicat transmis, vineri, conform Agerpres.

Potrivit liderului Aurel Roşianu, "singurul reprezentant al romilor din toată România este preşedintele Partidei Romilor "Pro Europa", deputatul Nicolae Păun".


"Acesta reprezintă cu adevărat interesele comunităţii rome din judeţul Cluj, cât şi din întreaga ţară, împreună cu alţi reprezentanţi ai comunităţii rome, care se află în poziţii oficiale", spune Aurel Roşianu.

"Dorim, pe această cale, să înştiinţăm opinia publică din România şi nu numai, că romii din România nu vor recunoaşte nici 'împăraţi', nici 'regi',niciodată. România este ţară membră a Uniunii Europene, iar aceste titulaturi - rege, împărat, sau şef de stabor - ne fac doar deservicii atât nouă, romilor, cât şi populaţiei majoritare", susţine Aurel Roşianu.


Florin Cioabă a fost înmormântat, vineri, la Sibiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter