Actualitate

Înlocuitorul lui Pop la şefia CNADNR este Narcis Neaga, directorul demis pentru o "şpagă" introdusă "din greşeală"

Narcis Neaga, un director din CNADNR suspendat din funcţie şi cercetat disciplinar în toamna anului trecut, a fost avansat în poziţia de director general, acesta fiind numit în locul lui Mircea Pop.

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara că Narcis Neaga, director adjunct al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, responsabil pentru concesiuni, va prelua conducerea CNADNR în locul lui Mircea Pop, demis din funcţie.

"Este director adjunct, este cel de la Concesiuni, şi obiectivul fundamental pentru acest an este să semnăm contractul Comarnic-Braşov, centura sud Bucureşti şi Piteşti-Craiova. Aşa încât, am spus ca directorul de la Concesiuni să fie director general ca să finalizeze lucrările", a spus Ponta la postul B1 TV.


Narcis Neaga a fost cercetat şi destituit temporar, în octombrie 2012, din funcţia de director al Direcţiei Concesiuni din CNADNR. El a fost cel care a lucrat la caietul de sarcini al licitaţiei pentru desemnarea firmei de consultanţă pentru reactualizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii Comarnic-Braşov (58 km). Potrivit gandul.info, în caietul de sarcini, au fost trecute două condiţii care prevedeau că firma de consultanţă care va fi desemnată câştigător să pună la dispoziţia CNADNR un automobil nou în valoare de 25.000-30.000 de euro, precum şi un buget de instruire în ţară/străinătate a personalului CNADNR de 30.000-40.000 de euro. Șeful CNADNR, Mircea Pop, a declarat atunci că introducerea acestor “detalii” în caietul de sarcini reprezintă “o greşeală”.

Joi dimineaţa, premierul Victor Ponta şi ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, în subordinea căruia se află CNADNR, au anunţat că Mircea Pop va fi schimbat, tot joi, din funcţia de director general al CNADNR, prin decizie a Consiliului de Administraţie, Pop urmând să rămână în CA ca simplu membru.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter