Actualitate

FOTO: Cum decurg lucrările la parcul din vecinătatea lacului din Gheorgheni

Proiectul de reamenajare a spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest continuă. Pe lângă plantările de arbori, în arealul din apropierea Iulius Mall Cluj se desfăşoară, în această perioadă, lucrări tehnice aferente componentei de agrement.

Potrivit unui comunicat de presă al Iulius Group, se realizează infrastructura pentru pista de ciclism şi de alergare şi se lucrează la structura de rezistenţă, din beton şi metal, a debarcaderului şi a pietonalului din imediata apropiere a lacului.

“Pietonalul, cu o lăţime de trei metri şi realizat din lemn, va fi parţial suspendat pe lac, astfel încât clujenii se vor putea relaxa admirând priveliştea şi plimbându-se în deplină siguranţă pe malul apei. În paralel, au fost demarate lucrările la reţeaua de iluminat, care generează un consum redus de energie, şi la sistemul performant de irigaţie”, se arată în documentul citat.


Şi lucrările de regenerare a vegetaţiei din proximitatea Lacului de Vest sunt în plină desfăşurare. Peste 50 de specii de plante vor înfrumuseţa arealul, printre acestea numărându-se şi arbori precum fagul roşu, stejarul piramidal şi de mlaştină, cedrul, carpenul, teiul, prunul şi pinul. Numeroşi copaci maturi, cu vârste de peste 25 de ani şi înălţimi între 6 şi 11 metri, au fost aduşi special din Italia şi plantaţi, până în prezent, în parcul de lângă lac.

Investiţia Iulius Group presupune păstrarea şi toaletarea sălciilor existente, plantarea a aproximativ 18.000 de arbuşti, flori şi arbori de diferite dimensiuni, a 10.000 de mp de gazon, precum şi realizarea de alei de promenadă, pistă pentru alergare şi pentru ciclism, spaţiu de joacă pentru copii, pietonal şi debarcader.


Costurile investiţiei se ridică la peste 500.000 de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter