Actualitate

AVERTIZARE METEO: Cod galben de FURTUNĂ la Cluj

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben pentru partea centrală a judetului Cluj, inclusiv municipiul Cluj-Napoca, valabilă între orele 15:40 si 16:40.

Potrivit ANM se vor semnala averse cu cantităţi de apă ce vor depăşi 20 l/mp, descărcări electrice frecvente, grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durata ale vântului.

Astfel, între orele 15:40-16:40, în partea centrală a judeţului Cluj, inclusiv în municipiul Cluj-Napoca, se vor semnala: averse cu cantităţi de apă ce vor depăşi 20 l/mp, descărcări electrice frecvente, grindină de dimensiuni mici şi intensificări de scurtă durată ale vântului.


De asemenea, în intervalul orar 15:30-16:45, în zona de munte a judeţului Alba sunt aşteptate descărcări electrice, ploi cu caracter de aversă ce vor depăşi 25-30 l/mp, intensificări ale vântului şi grindină de dimensiuni mici şi medii.

Meteorologii prognozează, între orele 15:40 şi 17:00, local, în judeţul Sibiu, inclusiv în municipiile Sibiu şi Mediaş, descărcări electrice, ploi cu caracter de aversă ce vor depăşi 25-30 l/mp, intensificări de vânt, precum şi grindină de dimensiuni mici şi medii.


Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Ultimele Stiri
abonare newsletter