Actualitate

Terapii naturiste, turul orgilor şi un spectacol de magie, vineri, la Zilele Culturale Maghiare

Organizatorii Zilelor Culturale Maghiare din Cluj-Napoca au pregătite şi pentru ziua de vineri numeroase evenimente interesante. Printre acestea se numără o plimbare turisitcă, cu ghid, prin lumea barocă şi renascentistă a oraşului, un tur al orgilor, terapii naturiste, un spectacol de magie dar şi numeroase concerte.

Cea de-a patra zi a evenimentului cultural va începe la ora 11:00, cu o plimbare turistică, cu ghid în limba română - Moștenirea barocă și renascentistă a Clujului- plecarea fiind stabilită în faţa intrării bisericii Sfântul Mihail.

Tot de la ora 11:00 va începe, la Liceul Teoretic Báthory István, „Ziua sănătăţii”, în care vor fi prezentate diverse terapii naturiste și complementare – masaj terapeutic și limfatic, masaj chiropractic, reflexologie, plante medicinale. După prezentare, celor interesați li se va oferi posibiltatea să încerce terapiile menționate.


De la ora 16:00, va avea loc, pe strada Mihail Kogălniceanu, spectacolul de magie „Plimbare în lumea minunilor cu magicianului Belloni”, iar de la ora 17:00, va fi proiectat, la Casa TIFF, documentarul Eladó remények (Speranțe de vânzare).

Tot la ora 17:00, va începe şi „Turul orgilor” cu ghid în limba română. Întâlnirea se va face în faţa bisericii reformate de pe strada Mihail Kogălniceanu.


La ora 18:00, va avea loc o discuţie, de actualitate şi interes general, pe tema autonomiei, intitulată „Autonomia din perspectiva majorității”. Specialistul în științe politice Bakk Miklós va discuta despre autonomie, Transilvania, români și maghiari cu invitații Sabin Gherman și Ovidiu Pecican, la Sala de festivități EME.

Seara de vineri aduce şi numerose concerte. Astfel, la 18:30, se va desfăşura Concertul Koszika, pe scena de pe strada Mihail Kogălniceanu; la 19:00, va avea loc un eveniment caritabil pentru reabilitarea orgii baroce - care se va ţine la Biserica reformată cu două turnuri - intitulat ”Din izvor curat ție ți-am scos apă”; de la 19:00, în Piaţa Unirii va fi Concertul Loose Neckties Society iar la ora 19:30, Concert Yes, pe scena de pe strada Mihail Kogălniceanu. Seara de evenimente muzicale se va încheia cu Concertul Zoran, ce va fi susţinut în Piaţa Unirii, de la ora 20:30.


Loose Necties Society, compusă în mare parte din actorii Teatrului Maghiar de Stat, a debutat în vara anului 2012. Iniţial, s-a numit Formaţia actorilor, apoi şi-a schimbat numele în 2AM. Din luna martie 2013 se numesc Loose Necties Society.

Repertoriul Loose Necties Society este format din numeroase cover-uri de la Summertime (Gershwin) până la I Follow Rivers, implicând o varietate de stilulri muzicale. Stilul eclectic, prezenţa scenică, orchestraţia surprinzătoare prilejiuiesc, de fiecare dată, un concert extraordinar.


Vă reamintim că între orele 10:00-19:00 se poate vizita turnul Bisericii Sf. Mihail, iar de la ora 12:00 va avea loc un nou tur al Cimitirului Central (Házsongárd), cu ghidaj în limba română.

Ultimele Stiri
abonare newsletter