Actualitate

GALERIE FOTO: 1,7 mil. € pentru repararea școlilor clujene

Primăria Cluj-Napoca a alocat pentru acest an aproximativ 1 milion de euro pentru reparații în 77 de școli din municipiul Cluj-Napoca și alte 700.000 de euro pentru reparațiile curților școlilor. Lucrările vizează reparaţii, refaţadizări şi modernizări.

Primarul Emil Boc a vizitat, miercuri, şantierul lucrărilor la Liceul Teoretic Avram Iancu, şcoală care nu a mai beneficiat de lucrări ample de reparaţii din 1990 de la înfiinţare.

“Este o dovadă a responsabilităţii Primăriei Cluj-Napoca faţă de educaţia din Cluj-Napoca şi pentru a putea oferi elevilor şi profesorilor o infrastructură adecvată activităţilor educaţionale. La Liceul Avram Iancu, valoarea lucrărilor de investiţii se numără la 604.000 lei şi sunt alocaţi pentru refaţadizare, zugrăveli interne, laboratoare, amenajarea sălii de sport. Lucrările trebuie să fie gata până în data de 10 septembrie astfel încât începutul anului şcolar din 16 să îi găsească pe copii în bune condiţii”, a declarat Boc.


El a mai precizat că firmele care execută lucrările au dat asigurări că refaţadizarea, dar şi reparaţiile în interior vor fi gata la termen.

Fără reparaţii din 1990

Atât primarul Emil Boc cât şi conducerea liceului au declarat că la Liceul Avram Iancu erau necesare ample lucrări de modernizare în condiţiile în care nu s-au făcut niciun fel de lucrări la refaţadizare de când s-a înfiinţat în 1990.


“Din acest am pus ca prioritate acest liceu pentru că era şi pericol public de rănire a copiilor şi a celor care locuiau în preajma liceului”, a declarat Boc.

Alina Negru, directoarea Liceului Avram Iancu a declarat că au mai fost efectuate lucrări, dar nu de această amploare.


“Anul acesta suma alocată a fost mare şi era absolut necesară această lucrare de refaţadizare pentru că devenise un pericol public pentru toţi care îşi desfăşoară activitatea aici. În fiecare an s-au făcut lucrări, am coborât de la etajul doi spre parter şi demisol şi cu aceste lucrări de anul acesta putem spune că avem o şcoală dotată cum trebuie pentru condiţiile necesare procesului de învăţământ”, a declarat Alina Negru.

Pe lângă cei aproximativ 4,5 milioane lei, Primăria efectuează lucrări de reparaţii în valoare de 3 milioane lei şi pentru curţile şcolilor din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter