Actualitate

EXPERIENŢĂ de COŞMAR în Salina Turda

Doisprezece turişti au fost blocaţi, luni, timp de două ore şi jumătate, în Roata Mare din Salina Turda, situată în Mina Rudolf, la o adâncime de 80 de metri, din cauza unei defecţiuni, ei fiind coborâţi cu ajutorul unei macarale.

Primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, a declarat, că 12 turişti au fost blocaţi, luni, în Roata Mare din Salina Turda, "dar au fost coborâţi în siguranţă, după două ore şi jumătate, cu ajutorul unei macarele, de către angajaţii salinei şi ai unei firme care se ocupă de mentenanţa roţii".

"A fost o problemă tehnică, apărută la un braţ al uneia dintre gondolele Roţii Mari. Acesta s-a forfecat şi a atins roata, moment în care aceasta s-a oprit. Este prima dată de la inaugurarea Salinei Turda, în 2010, după modernizarea cu fonduri europene, când are loc un astfel de incident", a spus Ştefănie.


Potrivit acestuia, o echipă de specialişti evaluează Roata Mare din punct de vedere tehnic.

”Imediat ce s-a constatat defecțiunea la roata panoramică, echipa tehnică a salinei a intervenit pentru a asigura securitatea celor opt turiști care în acel moment se aflau în gondolele acesteia. Turiștii au fost coborâți în scurt timp de pe roată, în deplină siguranță, iar activitatea salinei nu a fost afectată în niciun fel de acest incident. Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o astfel de situație de la darea în funcțiune a acestei instalații, cu atât mai mult cu cât verificările tehnice necesare s-au făcut în conformitate cu normele recomandate. Aș vrea să asigur vizitatorii Salinei Turda că vom face tot ce ne stă în putere pentru acest caz să fie unul singular și îmi cer scuze turiștilor vizați pentru inconvenientele create. În acest moment, așteptăm ca societatea care se ocupă de mentenanța roții panoramice să remedieze defecțiunea”, a precizat Vasile Nemeş, directorul Salinei Turda.  


Roata Mare este amplasată în Mina Rudolf, la o adâncime de 80 de metri. Roata are o înălţime de 20 de metri, are şase gondole cu opt locuri fiecare, iar un tur complet durează opt minute.
 
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter