Actualitate

Arme chimice în Siria: inspectorii ONU au sosit la Damasc

Inspectori ai Organizaţiei Naţiunilor Unite, însărcinaţi să examineze utilizarea de arme chimice în conflictul din Siria, au sosit duminică la Damasc, informează AFP.

Regimul preşedintelui Bashar al-Assad şi opoziţia siriană se acuză reciproc că ar fi recurs la arme chimice în conflictul care durează de peste doi ani. Regimul preşedintelui Bashar al-Assad şi opoziţia siriană se acuză reciproc că ar fi recurs la arme chimice în conflictul care durează de peste doi ani.

Mai mult de zece inspectori ai ONU au sosit la un hotel al capitalei siriene, fără a face vreo declaraţie în faţa jurnaliştilor prezenţi.

Regimul preşedintelui Bashar al-Assad şi opoziţia siriană se acuză reciproc că ar fi recurs la arme chimice în conflictul care durează de peste doi ani.


Guvernul sirian a dat undă verde ONU pentru o vizită a inspectorilor săi în Siria, după ce a acceptat modalităţile propuse de ONU pentru a asigura securitatea şi eficacitatea misiunii.

La sfârşitul lui iulie, ONU a anunţat că Damascul a autorizat desfăşurarea de anchete ale inspectorilor săi în trei locuri de pe teritoriul sirian unde a fost raportată utilizarea de arme chimice.

Etichete: arme chimice siria
Ultimele Stiri
abonare newsletter