Actualitate

Vezi ce spune Emil Boc despre tragedia de la ştrandul Sun

Primarul Emil Boc a declarat miercuri că s-a interesat despre cazul băiatului înecat aseară la ştrandul Sun, imediat după producerea accidentului.

sursa foto: stirileprotv.ro sursa foto: stirileprotv.ro

”Am vorbit imediat aseară cu directorul RADP Cluj, Morocăzan. El m-a informat că, după închiderea programului, un tânăr a intrat în ștrand și a fost găsit de paznici, din nefericire, neputând fi salvat. Organele abilitate fac o anchetă. Eu am intervenit imediat ce am fost sunat de directorul regiei”, a declarat Emil Boc..

Primarul Emil Boc a mai precizat că tânărul a intrat ilegal în ştrand, dovada fiind faptul că nu avea brăţara de acces la mână.


”Ce salvamari să fie când programul era închis și bazinul nu era funcțional. Băiatul nu avea brățară de acces în ștrand. Asta înseamnă că el a intrat ilegal acolo. Din acest punct de vedere trebuie să vedem ce va spune ancheta demarată de parchet”, a mai spus Emil Boc.

Un adolescent în vârstă de 16 ani s-a înecat, marţi seară, într-un ştrand din Cluj-Napoca, după închiderea programului, iar un echipaj medical SMURD a încercat timp de câteva zeci de minute manevre de resuscitare, însă fără rezultat.


Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, Daniel Graur, a declarat, marţi, că poliţiştii cercetează împrejurările care au dus la producerea acestui incident.

"Un tânăr de 16 ani s-a înecat, marţi seară, într-un ştrand din Cluj-Napoca. Un echipaj medical SMURD a intervenit şi a efectuat manevre de resuscitare. Cercetările continuă pentru stabilirea cauzelor care au dus la acest incident", a spus Graur.


Ştrandul unde a avut loc incidentul este administrat de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) din subordinea Primăriei Cluj-Napoca.

Directorul RADP, Ioan Morocăzan, a declarat că ştrandul era închis şi nu îşi explică modul în care tânărul a intrat în incintă.


"Programul de funcţionare al ştrandului este până la ora 19.00, iar incidentul a avut loc după ora 20.00, respectiv după închiderea programului. Nu îmi explic cum a putut intra acel tânăr în incintă, dacă a sărit gardul. Vom verifica", a spus Morocăzan.

abonare newsletter