Actualitate

UPDATE: Tânăr de 16 ani, înecat în ștrandul Sun. A fost găsit la aproape o oră de la închiderea ștrandului

Un adolescent în vârstă de 16 ani s-a înecat, marţi seară, într-un ştrand din Cluj-Napoca, după închiderea programului, iar un echipaj medical SMURD a încercat timp de câteva zeci de minute manevre de resuscitare, însă fără rezultat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, Daniel Graur, a declarat, marţi, că poliţiştii cercetează împrejurările care au dus la producerea acestui incident.

"Un tânăr de 16 ani s-a înecat, marţi seară, într-un ştrand din Cluj-Napoca. Un echipaj medical SMURD a intervenit şi a efectuat manevre de resuscitare. Cercetările continuă pentru stabilirea cauzelor care au dus la acest incident", a spus Graur.


Ştrandul unde a avut loc incidentul este administrat de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) din subordinea Primăriei Cluj-Napoca.

Directorul RADP, Ioan Morocăzan, a declarat că ştrandul era închis şi nu îşi explică modul în care tânărul a intrat în incintă.


"Programul de funcţionare al ştrandului este până la ora 19.00, iar incidentul a avut loc după ora 20.00, respectiv după închiderea programului. Nu îmi explic cum a putut intra acel tânăr în incintă, dacă a sărit gardul. Vom verifica", a spus Morocăzan.

UPDATE ora 22.15

După aproape o oră de resuscitare, medicii au declarat decesul băiatului, iar trupul acestuia a fost dus la Institutul de Medicină Legală.


"Un băiat de 16 ani a fost găsit pe fundul bazinului la aproximativ 45 de minute după închiderea ștrandului. A fost resuscitat inițial de salvamarii de la ștrand, iar apoi au sosit medicii SMURD care au continuat resuscitarea aproximativ o oră, fără succes, din păcate. Corpul băiatului a fost preluat de medicii de la Institutul de Medicină Legală", a declarat Andrei Biriș.

UPDATE ora 22.04

Băiatul de 16 ani a fost găsit în apă în jurul orei 20.45, la aproape două ore de la închiderea programului de funcționare a ștrandului Sun. Se pare că băiatul este din localitatea Dăbuleni și se afla în Cluj-Napoca împreună cu familia pentru a vinde pepeni.


UPDATE ora 21.35

Potrivit primelor informații este vorba despre un tânăr de 16 ani care a fost scos din apă fără puls. Medicii sunt acum la fața locului și fac manevre de resuscitare.

Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj a declarat că medicii SMURD se află la ștrandul Sun și încă lucrează, dar nu se cunosc alte detalii.

abonare newsletter