Actualitate

Doi vameşi intoxicaţi după ce au deschis un colet. Ce conţinea pachetul

Doi vameşi de pe aeroportul newyorkez John F. Kennedy s-au simţit rău duminică dimineaţa după ce au deschis un colet care ar fi putut conţine un gaz toxic, au anunţat surse din cadrul poliţiei federale (FBI).

Poliţia federală a declarat pentru AFP că a trimis o echipă să îi examineze atât pe cei doi vameşi, cât şi pachetul, care ar fi putut să conţină "substanţe toxice", potrivit Mediafax.ro.

New York Post scria pe site că acest colet a fost testat pozitiv pentru VX (o versiune puternică de gaz sarin), un gaz neurotoxic, dar poliţia a declarat pentru AFP că sunt necesare pentru mai multe zile pentru aflarea rezultatelor testelor.


Postul de televiziune WNBC, care cita un funcţionar din cadrul poliţiei, a precizat că acest colet ar putea proveni din China.

Incidentul, care a avut loc în contextul unor temeri cu privire la atacuri teroriste asupra unor ţinte americane, s-a produs în localul de primirea corespondenţei din străinătate pentru Coasta de Est. Incidentul nu a perturbat activitatea aeroportului.

Etichete: sua
Ultimele Stiri
abonare newsletter