Actualitate

GAFĂ INCREDIBILĂ. Au uitat să instaleze un lucru ESENŢIAL într-un zgârie nori

Un zgârie-nori cu 47 de etaje şi cu înălțimea de 200 de metri conceput cu scopul de a ajunge cea mai înaltă clădire rezidenţială din Europa are, doar cu câteva luni înainte de terminarea construcţiei, o problemă esenţială: dezvoltatorii nu au inclus un ascensor în proiect.

Turnurile InTempo din Benidorm, un oraş din provincia Alicante, Spania, erau concepute iniţial să aibă doar 20 de etaje, dar dezvoltatorii au hotărât să crească proiectul la 47 de niveluri şi la 200 de metri, clădirea fiind menită să devină "o viziune a viitorului" şi un simbol al ieşirii Spaniei din criza financiară, scrie dailymail.co.uk.

Imobilul este dotat cu ascensor pentru primele 20 de etaje, dar de la acest punct în sus există doar scări, iar în clădire nu mai este disponibil spaţiu pentru includerea unui alt echipament de ascensor.


Dacă la început, construcţia clădirii urma să fie încheiată în 2009, în prezent, blocul-turn este construit în proporţie de 95%.

Controversa în jurul turnurilor din Benidorm s-a accentuat în ultimele săptămâni, după plecarea echipei de arhitecţi. Aceştia au demisionat, în ciuda faptului că ultimele opt etaje din proiect, care erau menite să unească cele două turnuri de grădini şi piscine, au rămas incomplete.


La Benidorm există o importantă comunitate de români, care lucrează (şi) în construcţii.

Etichete: zgarie nori
Ultimele Stiri
abonare newsletter