Actualitate

VIDEO: Bărbatul care s-a înecat în lacul Sântejude din judeţul Cluj a fost găsit după trei ore de căutări

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intervenit, sâmbătă la prânz, pentru scoaterea unei persoane înecate în lacul Sântejude. După trei ore de căutări, trupul bărbatului a fost scos la suprafaţă.

UPDATE ora 15.50 Pompierii din Dej au găsit trupul bărbatului de 47 de ani înecat sâmbătă în lacul Sântejude. Aceştia au precizat că trupul a fost găsit în mijlocul lacului. "Bărbatul, localnic, de 47 de ani, a fost găsit după trei ore de căutări înecat. Nu a fost nevoie de intervenţia echipei de scafandri de la Cluj-Napoca. Colegii din Dej au reuşit să-l găsească", a precizat Ciprian Cornea, purtător de cuvânt la ISU Cluj.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Daniel Graur, declara că la 112 s-a primit, sâmbătă, un apel despre dispariţia unui bărbat în Lacul Sântejude, din comuna Ţaga. El spunea că bărbatul, în vârstă de 47 de ani, din satul Sântejude, ar fi intrat în lac şi a vrut să îl traverseze înot pentru a ajunge la nişte prieteni, dar a dispărut în mijlocul lacului.


“Au venit două apeluri la 112, sâmbătă, în jurul orei 13.00 despre faptul că un bărbat este de negăsit. Acesta se afla pe lângă lac, la camping, iar la un moment dat a dispărut. Prietenii cu care se afla au început să-l caute, fără succes însă. La faţa locului a ajuns deja un echipaj de la Dej care a început căutarea. Sperăm să nu se confirme ipoteze că acesta s-a înecat în lac”, a declarat Ciprian Cornea, purtător de cuvânt la ISU Cluj.

Potrivit reprezentanţilor ISU Cluj, în momentul în care vor primi o confirmare că într-adevăr bărbatul s-a înecat vor reveni cu mai multe detalii. Aceştia speră însă ca bărbatul să fie undeva în aproprierea lacului, la umbră, odihnindu-se.


Potrivit martorilor, bărbatul despre care se presupune că s-a înecat are 47 de ani şi este din localitatea Sântejude. Acesta ar fi vrut să treacă lacul înot pentru a ajunge la o cabană. După ce a înotat aproximativ 20 de metri a dispărut în apele lacului.

Tatăl bărbatului dispărut în lac a declarat pentru Someşeanul.ro că fiul său ştia să înoate foarte bine şi nu îşi poate explica ce s-a întâmplat. O altă femeie crede că bărbatul era băut.


În zona unde bărbatul s-a înecat apa are aproximativ doi metri, dar vegetaţia depusă pe fundul apei le pune mari probleme pompierilor care îl caută de pe o barcă pneumatică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter