Actualitate

Indemnizaţii infime pentru membrii Consiliului de Administraţie de la Clujana: „Toţi îşi vor da demisia”

Cuantumul indemnizaţiei primite de membrii Consiliului de Administraţie al Clujana a fost redusă la jumătate. Dacă iniţial remuneraţia membrilor din Consiliul de Administraţie al SC Clujana SA era de 500 de lei, acum, ea a ajuns la 250 de lei. Propunerea de reducere a sumei a venit din partea consilierilor judeţeni ai PDL.

În aceste condiţii, presedintele Consiliului de Administratie de la Clujana, Daniel Mihiş spune că va trebui să facă faţă eventualelor demisii după reducerea sumelor.

Liderul consilierilor judeţeni ai PDL, Alexandru Coroian, a propus în şedinţa extraordinară de luni un amendament ce priveşte remuneraţia membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administraţie de la Clujana. Astfel, " se aprobă remuneraţia membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administraţie al S.C. Clujana S.A. formată dintr-o indemnizaţie lunară fixă în sumă brută" a fost redusă de la 500 la 250 de lei, până la sfârşitul anului.


Amendamentul a fost votat cu 19 voturi pentru, trei împotrivă şi trei abţineri şi a fost susţinut şi de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

"A fost o poziţie de bun simţ, având în vedere că Clujana încă nu dă semne de redresare. Am votat totuşi proiectul de hotărâre pentru că s-a solicitat, de către executiv, ca fiind o soluţie pentru a găsi ieşirea din această situaţie dificilă. În acelaşi timp, mi s-a părut imoral ca membrii desemnaţi să încaseze nişte bani, iar întreprinderea să fie pe pierdere. De asta am propus reducerea cuantumului indemnizaţiei până când întreprinderea va trece pe profit", a declarat Coroian.

Ultimele Stiri
abonare newsletter