Actualitate

Vremea în Transilvania, la mare şi la munte până pe 13 august

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 5 - 13 august pentru Transilvania, litoral şi zona montană.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare dintre cele trei zone şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Temeperaturi de până la 29 de grade celsius în Transilvania

Temperatura aerului va creşte în primele zile, astfel încât pe 8-9 august se vor înregistra medii ale maximelor diurne de 34 de grade şi ale minimelor nocturne de 16 grade Celsius.


Între 10 şi 13 august valorile termice vor scădea cu aproximativ 4 grade, iar până la sfârşitul intervalului regimul termic mediu se va menţine relativ constant, în jurul a 28...29 de grade ziua şi 12...13 grade noaptea.

Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va creşte după data de 9 august, dar numai izolat vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.


Temperaturi maxime de 30 de grade celsius la mare

Temperaturile maxime vor creşte de la 29 de grade în prima zi până la 31 de grade, în medie, pe 9-10 august, după care se vor menţine relativ constante, în jurul valorii de 30 de grade, până la sfârşitul intervalului de prognoză. Mediile minimelor nocturne vor fi de aproximativ 19 grade în cea mai mare parte a perioadei de prognoză şi doar pe 9...10 august vor creşte spre 21 de grade Celsius.

Nu va ploua până pe 10 august, apoi probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă.


 25 de grade celsius, temperaturile maxime la munte

Vremea se va încălzi în intervalul 5-9 august, în care atât temperaturile maxime, cât şi cele minime vor creşte, în medie, cu 5 grade, atingând pe data de 9 august, valori medii de 14 grade dimineaţa şi 25 de grade la amiază. Ulterior regimul termic va scădea uşor şi treptat, spre medii diurne de 20 de grade şi nocturne de 11 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.

Pe parcursul primelor zile instabilitatea atmosferică va fi redusă, dar după 10 august creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter