Actualitate

Expoziţie de icoane pe sticlă realizate în Tabăra de la Mănăstirea Voivodeni

Icoanele pe sticlă realizate de un grup format din 26 de artişti amatori, participanţi la tabăra de la Mănăstirea Voivodeni (Sălaj), vor fi expuse în aşezământul monahal la sărbătoarea creştină şi de hram „Schimbarea la Faţă a Mântuitorului”, celebrată marţi, 6 august.

Pictate în stilul tradiţional de la Nicula, icoanele vor fi expuse în lăcaşul de cult, în faţa altarului, şi vor putea fi admirate de credincioşii veniţi la hram. Expoziţia va fi deschisă până în luna decembrie.

La praznicul de la Mănăstirea Voivodeni va participa Episcopul Sălajului, Petroniu. Înaltul ierarh va oficia Sfânta Liturghie alături de părintele stareţ al mănăstirii, Ghelasie Spătăcean, şi de un sobor de preoţi.


Tabăra de la Voivodeni s-a desfăşurat între 8 şi 12 iulie, în organizarea Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, în colaborare cu aşezământul monahal, şi a reunit cursanţi ai şcolilor de arte din ţară, meşteri iconari din judeţele Cluj, Botoşani, Satu-Mare, Mureş, Olt, dar şi din Bucureşti, precum şi copii din comuna sălăjeană Dragu.

Coordonatorul activităţilor a fost Mioara Sîntiuan, restaurator la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter