Actualitate

Cancerul poate fi învins! Un clujean vrea să demonstreze acest lucru. Haideți să îl ajutăm pe Ovidiu!

Ovidiu Damian, un tânăr de 31 de ani din Cluj-Napoca se luptă de nouă ani cu o formă foarte rară de cancer însă nu vrea să se dea bătut, deși boala sa continuă să reapară și să-i provoace dureri cumplite.

Povestea lui Ovidiu începe în 2004, când a început să aibă dureri în zona cervicală. Dignosticul final l-a primit abia în anul următor, după numeroase  vizite la mai mulți doctori. Boala de care suferă clujeanul  este o formă foarte rară de cancer osos, care apare la o persoană dintr-un milion: Chordoma.

Fiind o boală atât de rară, tratamentul acestui tip de cancer este extrem de dificil.


Până acum clujeanul a suferit 9 intervenții chirurgicale, însă boala a continuat să se răspândească. “Cele nouă operații pe care Ovidiu le-a suferit au avut loc în Uniunea Europeană, statul plătindu-i o parte dintre ele. Restul intervenților și le-a plătit singur, fără macăr să ceară ajutorul cuiva. Noi abia în acest an am aflat de gravitatea bolii sale”, a povestit pentru Monitorul de Cluj Monica  Popescu, o prietenă  de-a lui Ovidiu.

Când totul părea pierdut pentru Ovidiu, un medic elvețian specializat în acest tip de cancer i-a dat totuși o fărâmă de speranță, fiind de acord să-l opereze.


Costul financiar al operației este însă peste puterile clujeanului: 100.000 de euro, bani pe care ar trebui să-i strângă până la finalul acestei luni.

“Statul român nu are cum să-l ajute pentru această operație, Elveția nefiind membră UE. Când am aflat despre gravitatea bolii sale și despre faptul că mai are o sansă la viață ne-am decis să ne implicăm, să facem tot posibilul să ne salvăm prietenul”, a spus Monica.


Prietenii lui Ovidiu s-au mobilizat și i-au creat un cont de Facebook, unde să îi promoveze cazul astfel încât să adune banii necesari. “În urmă cu două-trei săptămâni avea strânși 8.000 de euro. Sâmbătă am realizat un concert caritabil la Casa Tiff, unde mai mulți artiști au venit să cânte pentru a-l ajuta pe Ovidiu. În urma concertului am strâns 9.000 de lei. Mai avem mult de adunat și timpul e destul de scurt, însă nu ne dăm bătuți”.

Pagina de facebook pentru ajutorarea lui Ovidiu – Prieteni pentru OVIață (https://www.facebook.com/pentruoviata?fref=ts) a fost creată în urmă cu câteva zile și iată că deja clujeanul are peste 1.000 de prieteni. Toți cei care vor să contribuie cu orice sumă la salvarea lui Ovidiu o pot face în contul RO14 BTRL 0130 1201 9319 92XX (RON), deschis pe numele său la Banca Transilvania.


Haideți să ne mobilizăm cu toții să demonstrăm că această boală necruțătoare poate fi învinsă, mai ales cu ajutorul prietenilor!

Pentru cei care vor să afle mai multe detalii despre Ovidiu și boala sa, îi invităm să îi citească blogul (https://ddosstories.wordpress.com/) pentru pentru a-l cunoaște mai bine pe acest clujean minunat, care mai merită o sansă la viață.

abonare newsletter