Actualitate

Comisia pentru exproprieri și-a încheiat lucrările. Vezi la ce concluzii au ajuns

Comisia de verificare a dreptului de proprietate ori a altui drept real asupra imobilelor supuse exproprierii pentru obiectivul de utilitate publică „Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca - Pista de decolare –aterizare 3.500 m, etapa a II-a” situate pe raza administrativ teritorială a municipiului Cluj-Napoca și a comunei Apahida, și-a încheiat lucrările.

Pentru verificarea actelor pentru cele 94 de parcele, Comisia s-a întrunit în șapte ședințe de lucru. Urmare a acestor ședințe, au fost adoptate 89 de hotărâri cu privire la parcelele propuse a fi expropriate, cinci parcele fiind „teren la dispoziția comisiei de fond funciar”, adică nu există persoane care să dețină titluri de proprietate. Pentru 50 din cele 89 de parcele s-a obținut acordul scris al proprietarilor, care se declară de acord cu cuantumul despăgubirilor, în timp ce 30 au refuzat, iar proprietarii a nouă parcele nu s-au prezentat la Comisie.

“În cazul uneia dintre parcele, respectiv parcela 39, Tarla 46, din cei șapte titulari ai dreptului de proprietate șase sunt de acord cu valoarea despăgubirilor, doar împuternicitul doamnei Doina Rusu nefiind de acord cu această valoare”, spun reprezentanții CJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter