Actualitate

Transportul intermodal pentru pasageri şi marfă, dezbătut la Aeroportul Cluj

Consiliul Judeţean Cluj şi R.A. Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca au organizat în incinta aeroportului, cel de-al III-lea seminar de lucru din cadrul proiectului „Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă, la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca”.

La seminar au participat reprezentanţi de la: Consiliulul Judeţean Cluj, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, Autoritatea Aeronautică Civilă, Primăria Apahida, CFR Regională CF Cluj, Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului, Administraţia Naţională Apele Române, Direcţia de Sănătate Publică Cluj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Electrica Distribuţie, Direcţia Regională Drumuri şi Poduri, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi ROMATSA.

 Seminarul s-a desfășurat conform „Planului de acţiune strategic" aprobat de Comisia Europeană, având ca temă:„Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca” proiecte similare, soluţii şi propuneri de amplasament analizate in SF.


Lucrările din cadrul seminarului au fost deschise de directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo, care a subliniat importanţa acestui proiect, pentru aeroportul clujean, având în vedere că acesta este al doilea aeroport ca mărime din ţară, reuşind în cursul acestui an introducerea a 5 noi destinaţii: Bari, Eindhoven, Bruxelles Charleroi, Praga şi Tel Aviv şi realizarea legăturii cu încă 4 tări: Olanda, Brussels, Cehia şi Israel.

Executantul a expus proiecte europene similare proiectului de intermodalitate aflat în curs de execuţie la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, atât din punct de vedere tehnic cât şi valoric.


Agenda evenimentului a cuprins şi prezentarea unor proiecte similare, soluţii şi propuneri de amplasare analizate în Studiul de Fezabilitate, prezentarea obiectelor din componenta soluţiilor tehnice, prezentarea modului de realizare a sondajului de opinie, sondaj care stă la baza Studiului socio-economic şi expunerea datelor parţiale înregistrate până la aceasta dată.

Seminarul s-a încheiat printr-o serie de dezbateri asupra propunerilor făcute de celelalte autorităţi implicate în derularea proiectului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter