Actualitate

Buget de 50.000 de euro pentru festivalul Colours of Cluj

Peste 60 de manifestări şi activităţi vor colora Clujul, începând de mâine, la prima ediţie a festivalului Colours of Cluj. Lansarea oficială a festivalului va avea loc joi, de la ora 22.00, în Piaţa Unirii, cu o proiecţie interactivă, un spectacol pirotehnic şi cel mai recent film al lui Horaţiu Mălăele

Potrivit lui Cristian Hordilă, directorul festivalului, bugetul pentru acest an a fost de 50.000 de euro, din care 70.000 de lei a fost contribuţia Primăriei Cluj-Napoca. „Anul acesta o mare parte din actele artistice se bazează pe participativitate, interacţiunea cu publicul clujean. Dacă va reuşi să scoată lumea din casă în luna august şi să participe la festival cred că este un punct  forte faptul că clujenii sunt participativi şi interacţionaează în arte”, a spus acesta.

Potrivit lui Hordilă, în organizarea acestui festival s-au implicat 150 de oameni, dintre care 100 voluntari şi 50 de membri ai staff-ului. „ Cei 50 de oameni care lucrează pe contract câștigă între 50 și 70 de lei pe zi. Cei care fac parte din staff -ul festivalului sunt oameni care muncesc foarte mult și se dăruiesc acestui efort. Partea financiară este mai puțin importantă pentru că vorbim despre oameni care sunt pasionați”, a mai spus Hordilă.


La rândul său, primarul Emil Boc a declarat că speră ca acest festival să devină un brand consacrat al Clujului, oferind divertisment clujenilor pe perioada verii când în oraş nu se întâmplă prea multe.

Piaţa Unirii, Bulevardul Eroilor, Parcul Central, strada Potaissa, Grădina Botanică, Casa TIFF şi chiar Mănăşturul şi strada Maiakovski se vor umple de spectacole de teatru, dans, arte vizuale şi multimedia, concerte şi proiecţii video interactive pe clădiri, activităţi gratuite şi pline de culoare pentru toate vârstele.

Ultimele Stiri
abonare newsletter