Actualitate

Municipalitatea turdeană vrea să achite datoriile chiriaşilor din locuinţele sociale la Electrica

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu local de ieri de la Turda s-a aflat şi proiectul ce prevede acoperirea datoriilor restante la consumul de energie electrică pe care le au locatarii din blocurile de locuinţe sociale de pe strada Nicolae Teclu şi bloc Electroceramica faţă de Electrica Furnizare S.A.

Datoriile chiriaşilor de pe Nicolae Teclu care urmează să fie acoperite de municipalitate se ridică la 32.089 lei, iar a celor din blocul Electroceramica de pe strada Tineretului sunt de 39.712 lei, rezultându un efort financiar de peste 71.000 lei.

La ambele blocuri atât pentru încălzire cât şi pentru prepararea hranei se utilizează exclusiv energie electrică.


Cu toate că în primăvara anului 2012 la locuinţele sociale tip module, Serviciul API a întrerupt alimentarea cu energie electrică a chiriaşilor cu restanţe, odată cu venirea iernii pentru evitarea unor situaţii neplăcute s-a reluat alimentarea cu energie electrică a tuturor apartamentelor, în consecinţă s-a ajuns la datoria mai sus amintită, motiv pentru care societatea Electrica a întrerupt furnizarea cu energie la toate apartamentele situate în imobilul de pe Nicolae Teclu.

La blocul Electroceramica, chiriaşii aveau contracte individuale cu Electrica Furnizare S.A., care în luna noiembrie a anului trecut din cauza furturilor masive de curent şi a datoriilor foarte mari a mutat branşamentele din postul Trafo, lăsând un singur fir de alimentare pentru 41 de familii care aveau restanţe până la trecerea iernii. În luna martie a însă la solicitarea SPAPI a fost întreruptă furnizarea de energie electrică pe acest fir comun.


Datornicilor li s-au făcut somaţii de plată, angajamente de plată, care nu au fost respectate, 53 de chiriaşi fiind ulterior acţionaţi în instanţă.

Un număr de 8 sentinţe vizează executarea silită a debitorilor, dar în urma cercetărilor făcute de executor nu au fost identificate surse de venit , astfel că datoriile nu au fost recuperate de la persoanele respective, acestea fiind declarate insolvabile.


Tot în scopul achitării restanţelor la utilităţi a fost aprobat un proiect de hotărâre privind acordarea unor ajutoare în regim de urgenţă chiriaşilor aflaţi în situaţia de a fi evacuaţi din cauza datoriilor la consum şi chirie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter