Actualitate

VIDEO: Invenţia care ne face invizibili în faţa ţânţarilor

Oamenii de ştiinţă americani au dezvoltat un nou produs care îi apără pe oameni de muşcăturile ţânţarilor. Este vorba despre un plasture care se aplică cu uşurinţă pe un articol vestimentar şi îl face pe individ să devină „invizibil” pentru ţânţari timp de 48 de ore.

Noua invenţie se numeşte Kite Patch şi este un plasture mic şi non-toxic care funcţionează prin alterarea „radarului” ţânţarului, împiedicând astfel animalul să poată detecta sursele de Co2, potrivit Descoperă.ro.

Produsul a fost dezvoltat de un grup de cercetători din cadrul laboratoarelor Olfactor, pe baza studiilor realizate anterior la Universitatea California Riverside.


Oamenii de ştiinţă susţin că spre deosebire de alte produse utilizate în prezent pentru protejarea împotriva ţânţarilor, Kite Patch nu este toxic, având un ingredient activ considerat sigur de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA). Prin urmare, produsul poate fi utilizat fără probleme de copii şi femei însărcinate, adică de acel segment de populaţie grav afectat de malarie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter