Actualitate

Spotul publicitar Skoda a fost interzis la TV!

Consiliul Naţional al Audiovizualului a interzis difuzarea pe posturile de televiziune a unui spot publicitar pentru marca de automobile Skoda, pe motiv că respectivul clip dezinformează telespectatorii cu privire la preţul produsului promovat.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a primit o reclamaţie în urma difuzării acestui spot publicitar, potrivit căreia clipul "încălcă grav" dispoziţiile Legii nr.158/2008, privind publicitatea înşelătoare. "În reclamă este prezentat vârful de gamă al mărcii, noul model «Skoda Octavia», iar mesajul audio şi video care însoţeşte prezentarea, anunţă «modele Skoda începând de la 4480 euro+TVA». Preţul respectiv este preţul de pornire, pentru cel mai ieftin model Skoda, «Skoda Citigo», preţul pentru modelul Octavia (fără TVA), prin Programul de Stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, porneşte de la 9942 euro (conform celor publicate pe site-ul www.skoda.ro). Este evident un mesaj înşelător, care induce în eroare consumatorii şi creează o situaţie dezavantajoasă pentru ceilalţi concurenţi de pe piaţa auto din România, care înţeleg să respecte rigorile legislaţiei în domeniul publicităţii şi deciziile CNA în materie. În plus, Porsche România comunică în continuare, pentru campaniile publicitare destinate consumatorilor, persoane fizice, preţul fără TVA, încălcând din nou Deciziile CNA", se arată în reclamaţia transmisă în CNA.

Decizia CNA implică faptul că respectivul spot publicitar nu mai poate fi difuzat până când nu va fi modificat, astfel încât să respecte legislaţia audiovizualului.

Etichete: cna reclamatie
Ultimele Stiri
abonare newsletter