Actualitate

Tânăra din Cluj care i-a strivit o roşie pe tableta ministrului Șova a fost amendată

Activista Mişcării "Salvaţi Roşia Montană" care a strivit, la sfârşitul lunii iunie, o roşie pe tableta ministrului Dan Şova, la finalul unei conferinţe de presă susţinute la Prefectura Cluj, a fost amendată cu 500 de lei de către jandarmi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Cluj, căpitanul Mariana Barbu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că femeia, Ramona Duminicioiu, a fost amendată în baza Legii nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

" Persoana care s-a aflat în Prefectura Cluj, la conferinţa de presă a ministrului Dan Şova, a fost sancţionată contravenţional de Jandarmerie cu suma de 500 de lei, în baza Legii nr. 61/ 1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, art. 3, pct. 1. Acesta se referă la «săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice». Procesul-verbal a fost întocmit de agentul care a fost de faţă, în termenul legal. Persoana respectivă are la dispoziţie 15 zile de la comunicare pentru a contesta amenda", a spus Barbu.


Ramona Duminicioiu nu a putut fi contactată.

În 28 iunie, o activistă a Mişcării "Salvaţi Roşia Montană" a intrat în sala de la Prefectura Cluj în care Dan Şova susţinuse o conferinţă de presă şi, în timp ce acesta era încă aşezat pe un fotoliu, femeia a strivit o roşie pe tableta şi pe documentele pe care ministrul le ţinea în mână.


Ministrul s-a ridicat de pe fotoliu, s-a scuturat pe mânecile sacoului, continuând să zâmbească, în timp ce prefectul de Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan, a luat repede tableta şi documentele pentru a le curăţa.

abonare newsletter