Actualitate

UPDATE: Omar Hayssam este audiat în această dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie

Omar Hayssam a fost dus, vineri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul privind privatizarea fostei Întreprinderi de Piese Radio şi Semiconductori (IPRS) Băneasa, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Omar Hayssam a fost dus, vineri dimineaţă, la DNA Omar Hayssam a fost dus, vineri dimineaţă, la DNA

UPDATE: Hayssam a stat la DNA aproximativ 30 de minute, fiind apoi preluat de forţele de securitate şi urcat în duba care îl va duce înapoi în Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat din 23 iulie.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în cadrul procedurii de privatizare a fostei Întreprinderi de Piese Radio şi Semiconductor Băneasa au fost depuse mai multe înscrisuri false referitoare la experienţa şi capacitatea financiară a unei firme reprezentate de Omar Hayssam, actele fiind necesare pentru a participa la privatizarea societăţii.


IPRS Băneasa a fost înfiinţată în 1962. În septembrie 2003, pachetul majoritar de 51,4 acţiuni al întreprinderii a fost cumpărat de compania Ogharit Trading CO Siria, controlată de omul de afaceri Omar Hayssam, iar ulterior IPRS Băneasa şi-a încetat activitatea.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv în trei dosare, la 20 de ani, 16 ani şi, respectiv, trei ani, pentru răpirea celor trei jurnalişti, înşelăciune în cazul "Volvo" şi fraude în cauza "Foresta Nehoiu", sirianul fiind judecat în alte două dosare, pentru fuga din România şi pentru delapidare. În cele cinci dosare anchetele au fost făcute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Ultimele Stiri
abonare newsletter