Actualitate

Modelul lui Boc privind publicarea achiziţiilor publice pe site-ul primăriei, aplicabil şi pentru Consiliul Judeţean Cluj?

Liderul consilierilor judeţeni ai PDL, Alexandru Coroian, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că va iniţia un proiect de hotărâre prin care va cere ca pe site-ul Consiliului Judeţean Cluj să fie publicate toate achiziţiile publice. Modelul a fost preluat de la primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care va publica pe site-ul primăriei toate achizițiile publice.

„Vom face o solicitare, care dacă nu se va materializa în şedinţa ordinară din luna august vom iniţia un proiect de hotărâre, care se referă la creşterea transparenţei achiziţiilor publice de la nivelul Consiliului Judeţean mai mari de 500 de euro. La nivelul Consiliului Local s-a luat decizia de a creşte această transparenţă prin publicarea pe site-ul primăriei a tuturor achiziţiilor publice. Credem că se impune o măsură de creştere a transparenţei în cheltuirea banului public. Noi considerăm că şi la nivelul Consiliului Judeţean Cluj ar fi utilă o astfel de transparenţă. Solicităm domnului Uioreanu să întocmească un regulament prin care să pună în aplicare această creştere a transparenţei decizionale. Dacă nu va dori să facă acest lucru vom iniţia un proiect de hotărâre în cursul lunii august. Nu am dorit să facem presiune asupra domniei sale să supunem atenţiei această solicitare chiar din şedinţa de luna aceasta pentru că este nevoie de timp să cugete şi să întocmească un regulament”, a spus Coroian.

La mijlocul lunii iulie, Emil Boc a luat decizia de a publica pe site-ul instituției tot ceea ce se cumpără din bani publici. Vor fi publicate doar achizițiile care se fac începând cu 1 august. Decizia nu se va aplica retroactiv pentru achizițiile de dinainte de data de 1 august. “Dorim asigurarea transparenței totale în ceea ce privește achizițiile publice în condițiile în care Guvernul a modificat abuziv condițiile. Solicităm guvernului să ceară tuturor primăriilor să facă publice toate achizițiile publice”, declara Emil Boc

Ultimele Stiri
abonare newsletter