Actualitate

Ponta: Aducerea lui Hayssam a fost autorizată de Guvern. Eu nu pot spune poveşti cu Rambo

Aducerea în ţară a lui Hayssam a fost o operaţiune avizată de Guvern şi derulată conform legilor româneşti, preşedintele Băsescu dorind probabil să arate că nu a fost autorizată doar de un stat străin, afirmă premierul Ponta.

Premierul Victor Ponta Premierul Victor Ponta

Întrebat de jurnalişti dacă într-adevăr nu a existat autorizaţie din partea acelui stat străin, Ponta a susţinut că nu cunoaşte acest lucru. Conform Mediafax, el a adăugat că nu i s-a părut că preşedintele îl contrazice pe tema Hayssam, ci doar că nu confirmă anumite lucruri, adăugând însă că el nu poate păcăli oamenii. “Eu nu pot păcăli că nu ştiu de unde şi cu ce a fost adus Hayssam. Dacă vreţi să jucaţi în filme poliţiste proaste, puteţi să o faceţi, eu nu pot să vă insult inteligenţa, eu nu pot spune că Hayssam a venit din lună cu un cal înaripat sau poveşti cu Rambo care salvează oameni, dar nu spune de unde”, a afirmat Ponta.

Premierul a mai afirmat că singurele semnături de pe toate documentele sunt ale lui şi ministrului Apărării, Mircea Duşa, şi că în continuare nu ştie cum a fost implicat şi preşedintele Băsescu sau care a fost rolul acestuia.


Potrivit sursei citate, el a precizat totodată că, din punct de vedere juridic, există un acord de extrădare între România şi Siria, dar care nu este în vigoare deoarece a fost ratificat doar de partea română, precum şi un acord-cadru mai vechi care nu se aplică însă cetăţenilor propriei ţări.

Ultimele Stiri
abonare newsletter