Actualitate

Şomerii au plecat în vacanţă. Peste 1600 de joburi sunt disponibile la Cluj, însă nu le vrea nimeni!

Dacă acum câteva săptămâni site-urile de recrutare de personal înregistrau sute de aplicaţii pentru job-uri din Cluj-Napoca, acum, majoritatea ofertelor de muncă nu contabilizează câteva zeci de CV-uri.

Boom-ul de cerere a fost alimentat de fluxul de studenţi şi absolvenţi de masterat sau facultate a căror şedere în oraş era condiţionată de angajare. Odată ce au văzut că nu au şanse să-şi găsească un loc de muncă, majoritatea tinerilor au abandonat căutarea fiind nevoiţi să se întorcă în localităţile de reşedinţă sub oblăduirea părinţilor.

Chiar dacă numărul CV-urilor depuse s-a redus simţitor, job-urile locale pentru care se nu se cere experienţă sunt în continuate cele care adună cele mai multe aplicaţii. Astfel, un post de secretară a adunat peste 50 de CV-uri în prima zi de la postare pe portalul BestJobs. Lista scurtă de cerinţe, precum şi accesibilitatea acestora face ca profilului cerut de companie să îi corespundă un număr ridicat de şomeri. „Candidata ideală este absolventă şi are o excelentă cunoaştere a limbii engleze şi italiană începător, care va fi testată în timpul interviului. Este, de asemenea echipată cu abilităţi de organizare, concentrare şi precizie”, se precizează în anunţul de angajare.


Odată cu „specializarea cerinţelor” scade şi numărul celor care îşi încearcă norocul la angajare. Aşa se face că, spre exemplu, pentru un post de tehnolog au fost depuse doar 20 de CV-uri în mai bine de o jumătate de lună.

Potrivit ultimelor raportări, judeţul nostru, contabliza, la începutul lunii 1620 de posturi vacante, urmat, la mare distanţă de Bucureşti - 757, Iaşi - 551, Timiş - 530, Constanţa - 463, Sibiu - 430, Hunedoara – 389 şi Argeş – 378.

Ultimele Stiri
abonare newsletter