Actualitate

Duţă: „Ponta ar trebui să se autodenunţe pentru blocarea sistemelor antifraudă proiectate de mine“

Lucian Duţă afirmă că în perioada mandatului său Casa "nu a făcut niciun contract, nu a făcut nicio plată" cu Poşta Română şi Imprimeria Naţională, el acuzând totodată "blocarea" sistemelor antifraudă proiectate de el în sistemul de sănătate de către premierul Victor Ponta.

Într-un comunicat transmis duminică de PDL, Lucian Duţă (fostul președinte al CNSAS) precizează că el nu mai conduce CNAS de un an şi două luni. „De un an şi două luni nu mai conduc CNAS. CNAS a fost condusă de finul lui Victor Ponta, Doru Bădescu, timp de un an şi o lună, şi de protejatul lui Ponta şi Antonescu, Cristian Buşoi, de o lună“, susţine el.
„Cardul de sănătate, proiectul meu, reprezintă elementul central antifraudă din sistemul de sănătate. Prin aplicarea lui s-ar economisi 400 de milioane de euro pe an, bani care s-ar fi dus direct către pacienţi. Cardul a fost blocat. De cine? De Ponta, prin finul lui, fostul şef al CNAS. Ponta a blocat sistemul antifraudă. Lui nu-i pasă de pacienţi, îi pasă de clienţii politici“, mai susţine Lucian Duţă.

El afirmă totodată că CNAS condusă de el „nu a făcut niciun contract, nu a făcut nicio plată“. „Imprimeria aşteaptă de un an şi două luni să i se dea comandă, de la protejatul lui Victor Ponta, de producere a cardului de sănătate. Surpriza! Proiectul a fost blocat de Ponta prin finul lui care a condus CNAS. După ce că nu este interesat să creeze sisteme antifraudă, Ponta le blochează şi pe cele create de mine. Azi, Imprimeria Naţională nu merge bine din cauza mea. Mâine, Ponta o să spună că nu poate guverna în nici un domeniu, de la sport până la agricultură, tot din cauza mea. În concluzie, Ponta ar trebui să se autodenunţe la DNA, SRI, Ministerul de Interne şi la celelalte instituţii amintite de el, pentru blocarea sistemelor antifraudă proiectate de mine, pentru dezastrul programat în care a adus CNAS şi sistemul de sănătate din România, pentru atentat la siguranţa cetăţenilor“, mai susţine Lucian Duţă în comunicat.


Guvernul a anunţat, duminică, că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru nereguli în atribuirea contractului pentru cardul naţional de sănătate, cu efecte în neimplementarea proiectului şi determinarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, comise de fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter