Actualitate

Victor Babiuc va executa pedeapsa de doi ani de închisoare în regim deschis

Victor Babiuc va executa pedeapsa de doi ani de închisoare în regim deschis, putând astfel să iasă la muncă din penitenciar, între anumite ore, a decis, definitiv, Judecătoria Sectorului 5.

Victor Babiuc va executa pedeapsa de doi ani de închisoare în regim deschis - sursa foto: realitatea.net Victor Babiuc va executa pedeapsa de doi ani de închisoare în regim deschis - sursa foto: realitatea.net

Decizia este definitivă, astfel că Victor Babiuc va putea ieşi zilnic din penitenciar, între anumite ore, pentru a merge la muncă.

Potrivit Codului Penal, condamnaţii bărbaţi trecuţi de vârsta de 60 de ani pot fi eliberaţi condiţionat după executarea unei treimi din durata pedepsei, în cazul în care au primit o pedeapsă de cel mult 10 ani.


Astfel, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc (75 de ani) va putea cere eliberarea condiţionată după opt luni de închisoare.

Un alt complet de la Judecătoria Sectorului 5 a respins, marţi, cererile de executare a pedepselor în regim deschis formulate de Gigi Becali şi Dumitru Ciofllină, condamnaţi în acelaşi dosar cu Babiuc.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter