Actualitate

Obama l-a decorat pe creatorul "Star Wars"

Barack Obama a decorat miercuri mai multe personalităţi din lumea artelor şi a spectacolului, printre care şi pe creatorul seriei de filme SF 'Star Wars' (Războiul stelelor) George Lucas, căruia i-a lăudat ideile şi calitatea efectelor speciale, relatează AFP.

Barack Obama a ieşit întrucâtva din textul oficial când l-a felicitat pe George Lucas, amintind că acesta a reuşit 'să dea iluzia că navele sale zburau într-adevăr în spaţiu'.

'Îmi amintesc de prima oară când am văzut ‚Star Wars'...O întreagă generaţie de oameni consideră că efectele speciale au semănat întotdeauna cu ceea ce sunt ele acum', a glumit preşedintele american, provocând unele zâmbete în public.  

'Dar la timpul respectiv, puteai vedea încă firele ataşate de machetele navelor...', şi-a mai amintit el, potrivit Agerpres.

În cursul acestei ceremonii, Barack Obama a mai remis decoraţii unor personalităţi ale lumii spectacolului ca dansatoarea Joan Myers Brown şi cântăreaţa Renee Fleming. Pictori, artişti, poeţi, fotografi şi scriitori au fost, de asemenea, recompensaţi.


Barack Obama pare să fie un fan al 'Războiului stelelor', din care un al şaptelea episode este prevăzut să apară în lunile viitoare. ' Ştiu că înţelepciunea populară la Washington spune că ar trebui să încerc să aplic metoda mentală a cavalerilor Jedi acestor oameni pentru a-i convinge', glumise el la începutul lunii martie, făcând aluzie la eroii universului lui George Lucas, pentru a descrie propria sa neputinţă de a-i convinge pe republicanii din Congres să cedeze în discuţiile despre buget.

Ultimele Stiri
abonare newsletter