Actualitate

Mitropolitul Kiril al Varnei NU a fost ÎNECAT, a murit de HIPOTERMIE

Mitropolitul Sofiei, Tihon, a declarat miercuri că, zvonurile despre un act criminal în legătură cu înecul mitropolitului Varnei Kiril sunt "complet absurde". Potrivit acestuia, Mitropolitul Kiril al Varnei, al cărui corp a fost găsit pe o plajă a Mării Negre, a murit de hipotermie, informează Mediafax.ro.

Tihon, conducătorul Catedralei Aleksandr Nevski din Sofia, afirmă că a primit informaţii de la Varna potrivit cărora Kiril a murit de hipotermie, după ce a înotat într-un curent foarte rece în Marea Neagră, potrivit novinite.com. Corpul acestuia a fost găsit marţi pe o plajă de la periferia Trakata, lângă Varna.

Biserica Ortodoxă Bulgară a respins informaţii iniţiale potrivit cărora autorităţile ar suspecta un posibil act criminal, afirmând într-un comunicat că "informaţii de presă despre o moarte violentă nu sunt confirmate în vreun fel, în această etapă, de către Poliţia din Varna". Biroul procurorului districtului Varna a anunţat marţi că nu există probe, până la momentul respectiv, care să indice un act criminal. Procuratura a deschis o anchetă şi a început să audieze martori, cu scopul de a stabili circumstanţele morţii lui Kiril.


Tihon a mai adăugat că vestea tragică a surprins pe toată lumea, în contextul în care mitropolitul era cunoscut ca un bun înotător. "Noi, oamenii, tindem să ne supraestimăm abilităţile. Adevărul este că asemenea curenţi reci pot îngheţa muşchii, iar persoana respectivă nu se mai poate mişca sau respira", a declarat mitropolitul Sofiei. El a adăugat că Kiril era o persoană "adorată" de către unii şi "urâtă" de alţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter