Actualitate

De ce vrea Becali să iasă din penitenciar 8 ore pe zi?

Omul de afaceri şi patronul clubului de fotbal Steaua Bucureşti, George Becali a încercat, timă de o oră şi jumătate, să convingă, o comisie de de Penitenciarul Prahova, să-i acorde un regim de detenţie deschis, adică să aibă voie să iasă opt ore zilnic din penitenciar pentru a presta o activitate. Patronul Stelei a explicat audienţei că ieşirea sa din penitenciar pentru a merge la serviciu ar fi bună atat pentru el cât şi pentru familia lui şi societate, conform Agerpres.ro.

Gigi Becali, sursă foto: www.capital.ro Gigi Becali, sursă foto: www.capital.ro

"Cea mai mare durere a mea este când vin în instanţă, când intru în dubă şi mă uit pe geam şi văd oameni liberi care se plimbă. Vreau să ies afară, să mă duc la servici, să nu mai am sentimentul că stau în dubă, merg şi eu ca oamenii pe trotuar", i-a spus Becali judecătoarei care se ocupă de cererea sa.

"Avocatul meu a spus că decizia pe care trebuie să o luaţi dumneavoastră este una grea. Eu cred că este o decizie uşoară, pentru că eu am văzut că atunci când spui adevărul, nu este greu. Adevărul nu are nevoie să fie apărat", a afirmat Becali.


El a explicat că a solicitat unei comisii de la Penitenciarul Rahova, compusă din cinci persoane, să-i fie schimbat regimul de detenţie dintr-unul semideschis în unul deschis, însă trei dintre membrii comisiei, de care el era sigur că îi vor aproba cererea, nu au avut curajul să voteze favorabil, de "frica" şefului penitenciarului.

El a afirmat că a solicitat unei comisii de la Penitenciarul Rahova, compusă din cinci persoane, să-i fie schimbat regimul de detenţie dintr-unul semideschis în unul deschis, însă trei dintre membrii comisiei, de care el era sigur că îi vor aproba cererea, nu au avut curajul să voteze favorabil, de "frica" şefului penitenciarului.


Becali a spus însă că a fost impresionat de faptul că unul dintre membrii comisiei, o femeie psiholog, a început să plângă atunci când el a intrat în sala unde se discuta regimul de detenţie.

George Becali a susţinut că se consideră în continuare nevinovat, dar în acelaşi timp respectă decizia justiţiei de a-l condamna la detenţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter