Actualitate

Tragedia din Canada: 13 morți în urma exploziei trenului încărcat cu petrol

Explozia unui tren de vagoane cisternă transportând petrol în noaptea de vineri spre sâmbătă în orăşelul Lac-Megantic din Quebec a ucis 13 persoane, potrivit unui nou bilanţ publicat luni de poliţia provinciei francofone canadiene.

"Vorbim despre mai mult sau mai puţin de 50 de persoane date dispărute, un număr ce include evident cele 13 victime", a declarat într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Sureté du Québec, potrivit Mediafax. Ultimul bilanţ era de 5 decedaţi şi 40 dispăruţi.

Printre altele, autorităţile au declarat luni că în jur de 100.000 de litri de petrol din vagoanele cisternă explodate sâmbătă la Lac-Mégantic s-au scurs în râul Chaudiere şi că există "teama" ca petrolul să ajungă în timpul serii în fluviul Saint-Laurent.

"În prezent, cantitatea de petrol ce a putut fi observată pe râu este de în jur de 100.000 de litri", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Mediului din Quebec, Yves François Blanchet. "Toate resursele sunt desfăşurate pentru a limita la maximum cantitatea ce ar putea ajunge" în fluviul Saint-Laurent, a adăugat el.

 

abonare newsletter