Actualitate

Sumele oferite pentru exproprierile de la pistă rămân „bătute în cuie”

Preşedintele Consiliului Județean Cluj le-a făcut clar astăzi persoanelor care au fost expropriate de pe terenurile necesare pentru construirea noii piste a Aeroportului Internațional Cluj-Napoca că nu au de ce să spere la sume mai mari.

„Şi astăzi, ca şi vineri, am discutat despre situația parcelelor supuse exproprierii și am explicat, cu actele pe masă, faptul că noi nu putem să le satisfacem doleanțele deoarece am încălca legea. Practic, dânșii vor să le plătim despăgubiri la prețul din anul 2010 al terenurilor. Noi avem Raportul de evaluare, întocmit de un evaluator autorizat ANEVAR, așa cum prevede art. 11 al (7) din Legea 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică. Acest raport a fost întocmit avându-se în vedere expertizele efectuate și actualizate de camerele notarilor publici, așa cum prevede art. 11 alin. (8) al Legii amintite. Prin urmare, eu am explicat, din nou, faptul că nu am cum să plătesc persoanelor expropriate în acest moment prețul pe care îl aveau terenurile în anul 2010”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj.

Va reamintim că pentru continuarea lucrărilor de construire a noii piste de decolare-aterizare a Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, s-a procedat la expropriere pentru cauză de utilitate publică a mai multor terenuri aflate pe traseul acestui obiectiv de investiții, pe etape, în conformitate cu calendarul de derulare al lucrărilor. La această dată se efectuează exproprierile aferente etapei a II-a.

Ultimele Stiri
abonare newsletter