Actualitate

YouTube investeşte în platforma Vevo

Site-ul de partajare de fişiere video YouTube, deţinut de grupul Google, a anunţat că a făcut o investiţie în Vevo, o platformă online care difuzează muzică şi conţinut video, care este estimată la 50 de milioane de dolari, potrivit Mediafax.ro.

Vevo este principalul furnizor de conţinut al YouTube. Parteneriatul celor două companii datează din anul 2009 şi s-a încheiat în decembrie 2012, însă a fost reînnoit temporar în timp ce reprezentanţii YouTube şi Vevo au negociat o prelungire a acestuia, informează variety.com.

Un reprezentant al companiei Google a declarat: "Am făcut o investiţie în Vevo. Suntem încântaţi de perspectivele lor şi de faptul că putem oferi utilizatorilor YouTube cea mai bună experienţă muzicală posibilă".


Pe de altă parte, oficialii Vevo au confirmat investiţia făcută de YouTube, dar au refuzat să ofere alte informaţii.

Conform Billboard, YouTube deţine aproximativ 7% din platforma Vevo, în care a investit o sumă cuprinsă între 40 şi 50 de milioane de dolari.


Compania Vevo are sediul central în New York, acţionarul majoritar al acesteia fiind Sony Music Entertainment şi Universal Music Group, în timp ce acţionarul minoritar este Abu Dhabi Media.

 

Etichete: google youtube
Ultimele Stiri
abonare newsletter