Actualitate

Consiliul Local Floreşti caută bani pentru a ajuta familiile afectate de explozie

Viceprimarul comunei Floreşti, Victor Pop, a declarat, joi, că autorităţile locale caută o soluţie pentru a ajuta financiar familiile afectate de explozia produsă în blocul din Floreşti.

"Dintre cele 16 apartamente afectate de explozie, doar în două nu se poate locui. Unul este apartamentul de unde a pornit deflagraţia, iar celălalt este un apartament vecin, unde, din fericire, proprietarii nu erau acasă în momentul exploziei. Aceştia sunt plecaţi, iar apartamentul este sigilat. Aşteptăm să se întoarcă pentru a discuta cu ei. Deşi s-a stabilit că vina pentru explozie este a unei persoane de la parter, împotriva căreia ar trebui să se îndrepte proprietarii pentru a fi despăgubiţi, vom încerca şi noi să îi ajutăm financiar cumva, prin Consiliul Local Floreşti. Trebuie să vedem cadrul legal şi sper să găsim o soluţie", a spus Pop, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, proprietarii apartamentelor afectate de explozie şi-au înlocuit pe cheltuiala proprie geamurile şi uşile distruse şi şi-au reparat locuinţele. "Va trebuie să vedem în ce măsură vor fi acordate despăgubiri şi de către societăţile de asigurare", a subliniat viceprimarul din Floreşti.

Femeia arestată în cazul exploziei produse la un bloc din Floreşti ar fi cauzat deflagraţia întrucât urma să fie evacuată din apartament, după ce îl cedase unor apropiaţi pentru ca aceştia să gireze un credit cu locuinţa respectivă, dar apoi nu au mai plătit ratele, afirmă surse din anchetă. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, femeia arestată după ce ar fi provocat explozia în apartamentul său din Floreşti ar fi vrut să se răzbune pe persoanele care ar fi înşelat-o, dar ar fi recurs la acest gest şi din cauză că urma să fie evacuată. Margareta Jula ar fi provocat explozia din locuinţă chiar în zilele în care evacuarea urma să fie pusă în practică.


Explozia a avut loc într-un imobil de pe strada Gheorghe Doja din localitatea Floreşti, în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 02.00, într-un apartament situat la parter. Potrivit reprezentanţilor ISU Cluj, explozia a fot urmată de un incendiu de mică amploare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter