Actualitate

UPDATE - FOTO-VIDEO: EXPLOZIE în Florești! Un apartament a sărit în aer!

O explozie urmată de un incendiu a avut loc în noaptea de luni spre marţi la parterul unui imobil din localitatea Florești.

UPDATE ORA 12.01 Conducerea Prefecturii a solicitat Primăriei Floreşti să facă o evaluare a pagubelor produse în urma exploziei, iar, în măsura posibilităţilor să fie alocaţi bani din bugetul local al comunei. “Primul lucru pe care l-am ordonat acolo a fost ca Primăria să facă o evaluare a pagubelor, să facă o întrunire de urgenţă şi apoi să vedem ce pot aloca ei pentru cei afectaţi. De asemenea, Prefectura va înainta o cerere către Guvern pentru alocarea unor fonduri pentru familiile afectate”, a declarat Gheorghe Vuşcan, prefectul judeţului Cluj.

O parte din apartamentele distruse de suflul exploziei sunt asigurate astfel că proprietarii vor primi despăgubiri din partea firmelor de asigurări.


Prefectul judeţului Cluj a fost în această dimineaţă la locul producerii exploziei şi a precizat că este “un dezastru cum nu mi-a fost dat să văd”. El a comparat explozia din Floreşti cu puterea unei bombe puternice.

UPDATE 10.30 Utilităţile au fost oprite la imobilul unde a avut loc explozia şi se fac cercetări pentru a stabili cauzele exacte ale producerii exploziei.


Potrivit reprezentanţilor E.On Gaz în acest moment nu există nicio concluzie cu privire la evenimentul care a avut loc în Floreşti, echipele companiei lucrează pentru aflarea cauzelor, iar în momentul în care se va şti exact care sunt cauzele producerii exploziei, acestea vor fi făcute publice.

UPDATE ORA 09.00 Mai multe echipe de la E-on Gaz, Poliție, Serviciul Criminalistic și experți tehnici sunt prezenți la locul deflagrației din Florești și fac cercetări pentru a afla cauzele exploziei.


Potrivit unor vecini, femeia care locuia în apartamentul unde a avut loc explozia era plecată la Mănăstirea Florești, însă a lăsat aprinse în casă câteva lumânări. În urma unor scurgeri de gaze, apartamentul femeii a sărit în aer.

Suflul exploziei a fost atât de puternic încât, pe lângă geamurile termopan care au fost scoase din pereți, a indoit și smuls inclusiv balustrada metalică a balconului și a proiectat bucăți de mobilă  în exterior.


Din cele 16 apartamente avariate, patru au rămas fără geamurile termopan, iar șase mașini din parcare au fost lovite.

Mai mulți experți tehnici au venit la fața locului pentru a verifica dacă structura de rezistență a imobilului a fost afectată.


 

UPDATE ORA 6.00: Explozia a avut loc la ora 01.51, la un imobil de locuințe de pe strada Gheorghe Doja, la numărul 15.

Potrivit ISU Cluj 16 apartamente au fost avariate, dar și 6 mașini. Nu s-au înregistrat victime.

Pompierii clujeni au intervenit cu două autospeciale şi o ambulanţă. Proprietara unuia dintre apartamentele afectate de explozie, care nu era acasă, a suferit un atac de panică în momentul în care a văzut ce s-a întâmplat, ea având nevoie de îngrijiri medicale.

În urma exploziei, locatarii din bloc au ieşit afară, iar pompierii au oprit alimentarea cu gaz şi energie elecrică, în prezent lucrându-se la cercetarea cauzelor.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat că imobilul unde a avut loc explozia este format din parter şi un etaj, având mai multe apartamente. În apartamentul unde a avut loc explozia proprietarii nu erau acasă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter