Actualitate

USL se gândeşte tot mai serios să amâne referendumul programat pentru toamna aceasta

Liderul PNL, Crin Antonescu a lansat, la sfârşitul săptămânii trecute, ideea comasării alegerilor prezidenţiale cu referendumul pentru modificarea Constituţiei.

Organizarea scrutinului pentru Legea fundamentală simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, anul viitor, constituie în prezent cel mai raţional lucru care poate fi luat în calcul, a completat, luni premierul Victor Ponta. Nu de aceeaşi părere a fost, în schimb, liderul PDL, Vasile Blaga, care i-a criticat pe cei din USL pentru faptul că şi-au schimbat punctul de vedere în privinţa comasării alegerilor. De altfel, democrat liberalii au respins ideea comasării.

Şi în USL Cluj, părerile sunt împărţite. Astfel, comasarea referendumului cu prezidenţialele are avantaje, atrag atenţia unii reprezentanţi ai puterii de la Cluj. Consilierul judeţean liberal Mihai Szeplekan subliniază că unul dintre aceste avantaje este economisirea banilor. „Eu cred că sunt două aspecte importante aici, dar desigur se va lua o decizie după discuţii în USL. Dacă ar avea loc în acelaşi timp cu prezidenţialele, s-ar economisi bani şi totodată, ar fi o prezenţă mai bună la vot. În orice caz trebuie gândite aceste lucruri foarte bine, desigur după mai multe discuţii se va decide“, a comentat acesta. 


Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan nu susţine neapărat varianta comasării celor două scrutine, abţinându-se de la prea multe comentarii. „Eu nu vreau să mă pronunţ acum, înainte de a exista discuţii în USL pe această temă, pentru că sunt mai multe variante luate în calcul. Deci din punctul meu de vedere lucrurile trebuie analizate cu maximă atenţie înante de a ne pronunţa în vreo direcţie, în privinţa referendumului pentru Constituţie, nu spun că susţin o variantă sau alta“, a spus Lăpuşan.

Etichete: amanare usl referendum
Ultimele Stiri
abonare newsletter