Actualitate

Mai puţine restricţii pentu tinerii iranieni

Hassan Rohani, noul preşedinte iranian, a declarat sâmbătă, în cadrul primului său discurs televizat, că ar trebui impuse mai puţine "restricţii" pentru tinerii iranieni, potrivit Mediafax.ro.

"A-şi arăta bucuria este dreptul oamenilor. Nu trebuie să fie impuse prea multe restricţii", a afirmat Hassan Rohani.

"Poporul nostru însuşi este respectuos faţă de normele morale şi regulile politice şi islamice," în cazul unei lipse de respect "este suficient să i se dea un sfat amical", a adăugat Rohani, evocând manifestaţiile de sărbătorire a alegerii sale în calitate de preşedinte pe 14 iunie 2013.


"Noi trebuie să-i considerăm pe tineri drept fii şi fiice proprii şi să le vorbim ca şi cum am vorbi copiilor noştri", a adăugat Rohani.

De asemenea, noul preşedinte iranian a declarat că "moderaţia nu vrea decăt să dea oamenilor de cultură responsabilitatea culturii".


La scurt timp după anunţul privind victoria lui Hassan Rohani, ales în primul tur cu 50,7 la sută de voturi pentru, zeci de mii de iranieni au ieşit în stradă pentru a sărbători evenimentul într-o atmosferă amicală, fără ca poliţia să intervină, cum s-a întâmplat în cazul protestelor din 2009, când Mahmoud Ahmadinejad a fost reales preşedinte.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter