Actualitate

Biciclist participant la un marş, bruscat de doi poliţişti clujeni. Poliţia a declanşat o anchetă internă

Poliţia Judeţeană Cluj a declanşat o anchetă internă faţă de doi poliţişti de la Serviciul Rutier, care ar fi bruscat un biciclist, în timpul unui marş al bicicliştilor, desfăşurat la sfârşitul săptămânii în Cluj-Napoca.

Biciclist participant la un marş, bruscat de doi poliţişti clujeni Biciclist participant la un marş, bruscat de doi poliţişti clujeni

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Anca Bolba, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că reprezentanţii conducerii IPJ Cluj au dispus efectuarea unei verificări, a unei anchete interne, pentru a stabili împrejurările în care s-a produs un incident în Cluj-Napoca şi dacă poliţiştii implicaţi şi-au încălcat atribuţiile de serviciu sau nu.

"În cazul în care se va stabili că şi-au încălcat atribuţiile, se vor lua măsuri de sancţionare disciplinară, în conformitate cu Statutul Poliţistului", a spus Bolba.


Potrivit acesteia, verificarea vizează doi poliţişti de la Serviciului Poliţiei Rutiere Cluj care asigurau ordinea la marşul lunar al bicicliştilor, care a avut loc, vineri, în Cluj-Napoca.

Astfel, doi poliţişti au fost acuzaţi că au bruscat un biciclist care participa la marşul respectiv.


Unul dintre bicicliştii prezenţi la marş, Mihnea Blidariu, a declarat, duminică, presei, că nu a văzut de 15 ani "un poliţist care să sară la bătaie".

"L-am văzut pe un poliţist de la Rutieră în sensul giratoriu din cartierul Mărăşti, în timpul marşului lunar al bicicliştilor, care îl lua la bătaie pe un băiat care nu făcea altceva decât ruga şoferii să aibă răbdare până trece convoiul de biciclişti", a spus Blidariu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter