Actualitate

Reţea de proxenetism destructurată în Franţa şi România

Paisprezece presupuşi proxeneţi suspectaţi de constrângerea unor tinere din România să se prostitueze pe drumuri din regiunea Languedoc-Roussillon au fost arestate în Franţa şi România, relatează Le Figaro, în ediţia electronică de vineri.

Nouă persoane suspectate de proxenetism şi trafic de fiinţe umane în grup organizat au fost arestate în Franţa, dintre care unele în tabere de romi din zona oraşelor Narbonne şi Béziers.

Patru dintre ele au fost puse sub acuzare şi reţinute, în timp ce altele se află în faza prezentării în faţa unui judecător de instrucţie, a precizat jandarmeria într-un comunicat.


Alte cinci persoane, vizate de mandate de arest europene, au fost reţinute în România.

Membrii reţelei sunt suspectaţi că au obligat între 20 şi 30 de tinere românce să se prostitueze pe marginea drumului între localităţile Narbonne et Béziers.


Ancheta, efectuată de către un judecător de instrucţie din Narbonne şi încredinţată secţiei de cercetări a jandarmeriei din Montpellier, sprijinită de jandarmii din Aude şi Hérault, urmează unui val de arestări, în mai 2012, care a condus la reţinerea a opt presupuşi proxeneţi. Pentru desfăşurarea operaţiunii, jandarmii francezi au primit ajutorul forţelor de ordine din România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter