Actualitate

Directorul general de la Compania de Apă Arieş a fost DEMIS!

Alexandru Sabău, directorul general al Companiei de Apă Arieş SA. a fost demis din fruntea societăţii. Informaţia a fost confirmată de reprezentanţii Companiei de Apă Arieş, dar fără nici un comentariu suplimentar.

Potrivit unor surse, în locul lui Alexandru Sabău ar urma să ajungă liderul USL Turda, Cristian Matei, care îşi va da demisia din Consiliul Local.

Diana Bănete PR. Manager la Compania de Apă Arieş a declarat că în şedinţa de joi a Consiliului de Administraţie de la Compania de Apă ”Arieş” s-a luat decizia de reziliere a contractului de muncă al directorului general al acestei societăţi, Alexandru Sabău. Acestuia i s-a dat un preaviz de 30 de zile pentru a-şi găsi un nou loc de muncă fără să-i fie aduse la cunoştinţă motivele destituirii sale.


Sabău s-a dovedit a fi un manager performant care a reuşit atragerea la Turda a 80 de milioane de euro pe infrastructura de apă şi canal. Pentru pasul II al proiectului oficialii CAA spun că au reuşit să aducă peste 82 de milioane de euro, bani proveniţi de la U.E., din aceşti bani 10% provin de la Guvernul României, 1% sunt bani de la consiliile locale, iar de această dată compania nu va avea cotă de cofinanţare la proiect cum s-a întâmplat în prima fază a proiectului, unde a venit cu o contribuţie de 5 milioane de euro.

Recent într-o conferinţă de presă, Sabău a declarat că a găsit un investitor israelian, interesat de un parteneriat cu CAA.


Este vorba despre operatorul naţional de apă din Israel, Mekorot, care s-a oferit să facă o investiţie în zonă, de circa 20 de milioane de euro. Cel mai probabil, investiţia ar urma să se facă prin înfiinţarea unei societăţi în parteneriat Mekorot - CAA.

abonare newsletter