Actualitate

Administratorul firmei care a vândut ALCOFARM, urmărit penal după ce mai multe persoane au murit

<p><strong>Administratorul unei firme din Ilfov este urmărit penal după ce a vândut alcool sanitar contrafăcut, de tip "Alcofarm", care pe etichetă avea trecut alcool etilic 35%, dar conţinea alcool metilic şi care a provocat moartea şi rănirea mai multor persoane din Bihor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţişti de la Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Fraudelor au făcut, marţi, 18 percheziţii domiciliare la locuinţele persoanelor suspecte şi sediile sociale ale firmelor implicate în activitatea de comercializare a alcoolului sanitar contrafăcut.


În cazul administratorului firmei din judeţul Ilfov, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au început urmărirea penală, pentru evaziune fiscală şi falsificare de alimente sau alte produse care a avut ca urmare moartea victimei. În acelaşi dosar este cercetată şi B.A., pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2012 - martie 2013 administratorul unei firme din judeţul Ilfov ar fi pus în circulaţie şi ar fi comercializat "66.126 de bucăţi x 0,5 litri alcool sanitar contrafăcut substituit, din categoria produselor biocide, de tipul Alcofarm - loţiune pentru îngrijirea epidermei cu efect antiseptic", fără a avea aviz de plasare pe piaţă ca produs biocid, eliberat de Institutul Naţional de Sănătate Publică - Comisia Naţională pentru Produse Biocide.


Pentru a pune în circulaţie alcoolul sanitar contrafăcut, administratorul firmei a notat pe etichetă că produsul are în compoziţie "alcool etilic - concentraţie 35%".

"S-a constatat faptul că produsul alcoolic contrafăcut conţine, în realitate, alcool metilic - o substanţă toxică cu grave consecinţe asupra integrităţii corporale şi sănătăţii persoanei. În urma punerii în circulaţie şi consumului produsului alcool sanitar contrafăcut substituit, din categoria produselor biocide, de tipul "Alcofarm - loţiune pentru îngrijirea epidermei cu efect antiseptic", au fost înregistrate pe raza judeţului Bihor mai multe decese şi vătămări corporale grave", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalului Bucureşti.


Procurorii îl mai acuză pe administratorul firmei din Ilfov că, pentru a justifica provenienţa produsului alcoolic pus în circulaţie, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii comerciale mai multe facturi fictive de achiziţie a acestui produs de la o firmă fantomă, care a încasat prin virament bancar contravaloarea facturilor fictive, sumele fiind retrase în numerar de B.A., la indicaţia acestuia.

"În urma înregistrării în evidenţa contabilă a SC I.T.D. SRL a facturilor fictive sus-menţionate s-a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de aproximativ 300.000 lei", au precizat procurorii.


 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter